Forårets farverige pragt i din have

Løgvækster er en fantastisk måde at tilføje farve og interesse til din have om foråret. Krokus, påskeliljer og tulipaner er klassiske valg, men der findes også mere unikke løgvækster, som kan tilføje et særligt touch. Eksempelvis kan du plante slangehoved, som har dekorative, slangeligende blomster, eller vintergæk, som er en af de første forårsblomster. Fritillaria er en anden interessant løgvækst med hængende, klokkeformede blomster i forskellige farver. Uanset hvilke du vælger, vil de farverige løgvækster sætte et smukt og charmerende præg på din have om foråret.

Lækre løg til din middagstallerkken

Forårets løg er ikke kun smukke at se på i haven, de kan også tilføje en lækker og farverig accent til din middagstallerkken. Prøv for eksempel at lave en lækker løgsuppe eller stege nogle forårsløg som tilbehør til din aftensmad. Du kan se alle vores forårsløg her og finde de perfekte til din middagstallerkken.

Sådan planter du forårsløg

Forårsløg er nemme at plante og giver din have en smuk farverig pragt om foråret. De skal plantes om efteråret, når jorden stadig er varm. Grav et hul i jorden, der er ca. tre gange så dybt som løgenes højde. Placer løgene med spidsen opad og dæk dem med jord. Husk at give dem vand, så de får en god start. Afstand mellem løgene bør være cirka 10-15 cm. Dæk området med et lag kompost eller bark for at holde på fugtigheden og beskytte løgene mod frost. Med lidt omsorg vil dine forårsløg blomstre flot og farverigt i din have.

Farverige tulipaner i alle afskygninger

Tulipaner er en af forårets mest iøjnefaldende blomster, og de kommer i et væld af farver og nuancer. Fra de rene, klassiske rød- og gultoner til de mere uventede farvekombinationer som lilla og gul eller hvid og pink. Tulipanerne spreder deres farvepragt i haven og lyser op i de tidlige forårsmåneder. Deres robuste og oprejste vækst giver haven et festligt udtryk, som indbyder til at nyde naturens genoplivning efter vinteren. Uanset om du vælger at plante tulipaner i grupper eller enkeltvis, vil de bidrage til en farverig og stemningsfuld forårsoplevelse i din have.

Hyacinter – duftende forårshilsner

Hyacinter er en af forårets mest elskede blomster. Deres kraftige, søde duft fylder haven og varsler om den forestående vår. Planten vokser tæt og kompakt, og dens blomster kommer frem i et væld af farver – fra de klassiske blå og hvide nuancer til mere unikke varianter i lilla, pink og gul. Hyacinter trives bedst i solrige områder med veldrænet jord og kan plantes både i bede og krukker. Når blomstringen er overstået, kan løgene gemmes og genplantes næste år for at nyde endnu en sæson med hyacinternes forårsfest.

Narcisser: Gule solstråler i haven

Narcisser er en af forårets mest ikoniske blomster. Disse gule solstråler lyser op i haven og signalerer, at foråret er på vej. Narcisserne kommer i mange forskellige former og størrelser, men fælles for dem alle er den karakteristiske gule krone omgivet af de hvide eller gule blomsterblade. Narcisserne trives bedst i sol og veldrænet jord, og de kan med fordel plantes i grupper for at skabe et smukt og harmonisk udtryk. Lad dig inspirere af narcissernes farverige pragt og plant dem rundt omkring i haven, så du kan nyde synet af de gule solstråler, når foråret melder sin ankomst.

Krokus – de første forårsbud

Krokus er nogle af de første blomster, der dukker op om foråret. Disse små, farverige blomster er et sikkert tegn på, at vinteren snart er ovre. De kommer i et væld af farver, fra de klassiske lilla og hvide til mere usædvanlige nuancer som gul og orange. Krokus trives bedst i sol og veldrænet jord, og de er nemme at plante og passe. Sæt dem i grupper for at skabe et smukt og farverigt forårsudtryk i haven.

Skønne iris i regnbuens farver

Iris er en af forårets mest spektakulære blomster, som kommer i et hav af farver. De stærke, oprejste blomsterstilke bærer de elegante, fløjlsblødeblade i nuancer af blå, lilla, gul, hvid og endda sort. Iris er nemme at dyrke og trives i de fleste haver, bare de får den rette mængde sol og veldrænet jord. Plant dem i grupper for at skabe et smukt, farverigt display, der vil lyse op i din have i foråret.

Smukke påskeliljer til påskepynten

Påskeliljer er et klassisk forårstegn, som pryder mange danske haver med deres smukke, gule blomster. Sæt nogle påskeliljer i en vase eller en krukke og brug dem som en del af din påskepynt. De gule blomster skaber en festlig stemning og signalerer, at foråret er på vej. Placer påskeliljerne sammen med andre påskepyntdekorationer som f.eks. påskeæg eller små påskekyllinger for at få en harmonisk og farverig påskeuddekoration.

Forårsløg, der giver glæde i årevis

Forårsløg som tulipaner, påskeliljer og krokus er et sikkert tegn på, at foråret er på vej. Disse løg kan nemt plantes i haven og vil give dig glæde år efter år. De kommer op i tidligt forår og byder på en farverig pragt, der lyser op i haven. Tulipaner fås i et utal af farver, mens påskeliljer og krokus typisk ses i gule og hvide nuancer. Planter du forårsløg, kan du nyde dem i mange sæsoner, da de formerer sig og danner flere blomster år for år.